Test Your Rummy Knowledge by taking up this Rummy Quiz

Indian rummy is one of the favorite pastime for millions of players across the Indian subcontinent. One of the most prerequisites to succeed in rummy is possessing the right skills. The good news is that everyone can become successful in rummy with some practice. If you are on the learning curve in this game, it’s probably not a bad idea to test your knowledge in the game every now and then.


For the comfort of players who are sharpening their rummy skills, we’ve have come up with a rummy quiz. Playing online rummy regularly definitely improves your craft, but having familiarity with the terms makes you an expert. Take this quick quiz to find out how familiar you are with the game?

Rummy Game Quiz

1. Is a Middle Drop allowed in 2 Deals game
a. Yes
b. No

2. Identify the wrong card in this sequence – 1♠️, 2♠️, 3♠️, 4♠️
a. 1♠️
b. 2♠️
c. 3♠️
d. 4♠️

3. Can you pick up a joker card discarded by a player in the game?
a. Yes
b. No
c. Not Sure

4. What is the fullform for RNG
a. Random Number Game
b. Random Number Generator
c. Random Name Game

5. What are Deadwood Cards
a. Cards which are discarded by your opponents
b. Cards that remain ungrouped in a set or a sequence and have a low probability of getting grouped
c. Torn cards

6. How Many Points you would lose on a wrong declaration
a. 120 Points
b. 100 Points
c. 80 Points
d. None of the above

7. How much are face cards worth in a rummy game
a. 12
b. 10
c. 15
d. None of the above

8. What does the term Floating mean in a rummy?
a. Player who need not discard.
b. The player who receives the first card
c.. Adding on to someone’s sequence or a set

9. How many Joker cards are allowed in a rummy game with single deck
a. 7
b. 3
c. 5
d. 1

10. Which of the following is a pure sequence
a. 4♠, 6♠, 7♠
b. 3♦, A♦, 4♦
c. 10♣, K♣, Q♣
d. 5♥, 6♥, 7♥

Correct Answers
1. B
2. A
3. B
4. B
5. B
6. C
7. B
8. A
9. C
10. D

Don’t worry if you couldn’t get all the answers right; consider this as a part of your learning process. You can always get better! Brush your rummy skills and hit the table with lots of confidence

Share this:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

one × four =